Avicii: True Stories

  • IZVORNO IME:
  • Avicii: True Stories
  • TRAJANJE FILMA:
  • 120 min
  • GODINA:
  • 2017
  • Država:
  • Švedska
  • POČETAK PRIKAZIVANJA:
  • 26.10.2017

Sadržaj filma:

“Avicii: True Stories“ je neverovatan koncertni film reditelja Levana Cikurišvilija koji će ekskluzivno biti prikazan 26. oktobra u odabranim svetskim bioskopima, uključujući i CineStar.
 
“Avicii: True Stories” govori o neulepšanoj istini koja se krije iza planetarnog uspeha, ali i kontroverznog povlačenja mladog producenta nominovanog za prestižnu muzičku nagradu Grammy, ujedno i kompozitora i izvođača poznatog pod imenom AVICII (a.k.a. Tim Bergling). Projekcija uključuje i 30 minutni nastup s Aviciijevog poslednjeg seta na Ibici koga je održao pre godinu dana, tačnije 26. avgusta 2016.
 
Film iznosi detalje o njegovom životu od samih početaka, o impozantnim uspesima i vrhovima top lista, svetskim  hitovima i borbi s lošim psihofizičkim stanjima koja su neminovni deo ovakve karijere. Cikurišvili je pratio Berglinga poslednje četiri godine snimajući Timova iskustva i razmišljanja usled rasprava s menadžerima - u dilemi između zdravlja i razuma s jedne strane i pritisaka zbog ogromne zarade s druge strane.
 
U filmu se pojavljuju i kolege sa scene kao što su Tiësto, David Guetta i Nile Rodgers; “True Stories” prikazuje i njihov doživljaj slave kao i pritisaka s kojima mogu da se identifikuju uspešni izvođači, zbog čega ovaj film postaje još atraktivniji za Aviciijeve obožavatelje.
 
Levan Cikurišvili: ”Hteo sam da režiram iskren film o Timu kao osobi, a ne samo o Aviciiju. Svi znaju Aviciija, ali retki poznaju Tima. Mislim da ovaj film zaista pokazuje Timovu borbu i karakternu snagu. Biti svetska zvezda nije lako kao što to deluje na Instagramu. 
 
Film je titlovan na engleski jezik. 
Snimka koncerta.
Više

Avicii: True Stories

O Aviciiju
Aviciijeva priča počinje pobedom na takmičenju u produkciji koje je održao Pit Tong 2008. godine. U 2011. je ušao u A ligu izvođača pretvorivši se u titana preko noći s hitom progresiv hausa “LE7ELS.” Sledeće godine postaje prvi EDM DJ koji je otišao na svetsku arensku turneju. Avicii je još jednom pomerio granice dance muzike kad je lansirao dance -  country singl “Wake me up” na Ultra Music Festivalu u Majamiju 2013. godine.
2015. je za njega mogla biti apsolutna kulminacija, ali iza reflektora i svetala pozornice, bilo mu je svega previše. Stres, nervoza i bolest počeli su da uzimaju danak. Iza sebe je imao više od 800 nastupa. Nakon pauze koja je trajala osam meseci, u martu 2016. Avicii je ponovo nastupio na Ultri u Majamiju. Deset dana nakon toga, najavio je povlačenje sa scene; u noći 28. avgusta 2016. na Ibici, Tim Bergling, poznatiji kao Avicii, odsvirao je svoj poslednji nastup u karijeri.
 
O Levanu Cikurišviliju - reditelju
Reditelj koji živi u Štokholmu do sada je režirao dokumentarne TV serije, muzičke spotove i koncertne filmove. “Avicii: True Stories” ( 2017. ) je njegov četvrti film u dokumentarnoj formi. Pratio je Tima Berglinga više manje na dnevnoj bazi još od 2013.  


Zatvori
Foto i video galerija