O nama

ISTORIJA
Brend CineStar svoje početke beleži još davne 1948. godine, kada je kompanija Kieft & Kieft Filmtheater GmbH otvorila svoj prvi klasični bioskop u Lübecku u Nemačkoj. Nakon više od četiri decenije rada, 1993. godine otvaraju svoj prvi multipleks u Nemačkoj i započinju sa širenjem po celoj Evropi. Nekad mala porodična kompanija Kieft & Kieft je danas deo CineStar grupe - sa više od 100 multipleksa u više evropskih zemalja.

CINESTAR SRBIJA
Kompanija Blitz-CineStar 2015. godine otvara prvi multipleks u Srbiji, CineStar Pančevo sa 4 bioskopske sale ukupnog kapaciteta od 483 sedeća mesta. Nakon Pančeva sledi otvarenje i druga dva multipleksa: CineStar Zrenjanin sa 4 bioskopske sale i 495 sedećih mesta i CineStar Novi Sad 4DX sa 10 bioskopskih sala i 1.366 sedećih mesta, od kojih je jedna prva 4DX sala u Srbiji. Najnoviji bioskop otvoren je u Beogradu. CineStar 4DX u Ada Mallu ima 7 bioskopskih sala i 955 sedećih mesta.
 
Sveukupno u Srbiji CineStar ima 25 bioskopskih sala sa gotovo 3.300 sedećih mesta.
 
CINESTAR - NAJVEĆI I VODEĆI BIOSKOPSKI PRIKAZIVAČ U REGIJI

Kompanija Blitz-CineStar u Srbiji je deo CineStar grupe u regionu koja broji ukupno 28 CineStar multipleksa, 182 bioskopske sale i preko 27.500 sedišta, što čini CineStar najvećim i najuspešnijim bioskopskim prikazivačem u regionu. 
Međunarodno kinematografsko udruženje (UNIC) proglasilo je Blitz-CineStar najboljim prikazivačem u Evropi u 2019. godini. Nagrada „International Exhibitor of the Year“ uručena je Blitz-CineStaru na kongresu CineEurope u Barseloni uz obrazloženje da je reč o kompaniji koja podiže lestvicu u industriji i ostvaruje kontinuiran rast. Posebno su istakli kako Blitz-CineStar svojoj publici pruža najbolji mogući bioskopski doživljaj, stavljajući u prvi plan stalnu inovaciju, zbog čega je Blitz-CineStar postao jedan od vodećih i najbrže rastućih bisokopskih lanaca u regionu i Evropi. 

 
STANDARDI - BIOSKOPI S PET ZVEZDICA

Multipleksi CineStar potpuno su digitalizovani bioskopi opremljeni prema najsavremenijim tehnologijama u skladu sa poslednjim svetskim trendovima i standardima. CineStar u Srbiji publici nudi najsuperiornije bioskopske formate: 4DX, RealD 3D digitalnu tehnologiju, eXtreme dvorane i 3D zvuk. Gigantska „Wall to Wall“ i „Floor to Ceiling“ filmska platna, amfiteatarski raspored sedišta, vrhunski zvučni sistem Dolby Digital 5.1 i Dolby Digital 7.1 Surround EX, koja obezbeđuje kristalno jasnu sliku i ton, neke su od najvažnijih karakteristika superiornosti CineStar multipleksa.
 
NAŠA VIZIJA

Biti najbolji i najveći bioskopski lanac u regiji koji će biti standard i merilo kvaliteta i profesionalnosti u svim segmentima poslovanja - posetiocima prvi izbor za bioskop, zaposlenima poželjan poslodavac, poslovnim subjektima pouzdan partner i društveno odgovorna kompanija.
 
NAŠA MISIJA
Pružiti svakom posetiocu najbolju vrednost za novac kroz vrhunsku uslugu i zadovoljstvo i omogućiti uvek najbolji i najveći izbor filmova, u tehnološki superiornim dvoranama i najudobnijim sedištima, uvek konstantan kvalitet bioskopa s pet zvezdica. Vrednosti na kojima zasnivamo naš dugogodišnji uspeh su kvalitet, uslužnost, poverenje, inovativnost i razumevanje potreba naših posetilaca. 

Obožavamo film…i baš zato smo bioskopi s pet zvezdica!